torsdag 28 maj 2009

Recept

Idag har vi varit lediga Vidar och jag.

Nu är gräset färdigsått, får väl se om det blir något! Vi har annars inte gjort något speciellt idag, det är skönt att bara vara ibland.

Jenni du ville ha recept på pajen! Bättre lycka till dig!

Kasslerpaj


500 g kassler
1 vårlök eller röd lök
1 ask körsbärstomater

1 förp. fetaost 150 g
4 ägg
1 dl mjölk
nymalen svartpeppar

1 bit mozarella

Pajbotten:

½ paket jäst
2 dl vatten
½ dl rapsolja
350 g durumvetemjöl (hade inte det hemma, tog hälften vetemjöl, hälften siktat dinkelmjöl)
1 tsk salt

Gör så här:

Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vatten, tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i bunke medans du förbereder fyllningen till pajen.

Skär kasslern i strimlor, finhacka löken och dela tomaterna i halvor.
Vispa ihop äggen i en skål tillsammans med fetaosten som smulas i. Tillsätt mjölk och peppar.

Tryck ut degen i en smord, rund form, gärna med löstagbara kanter. Använd en stor form på ca 30 cm i diameter. Min hade bara 21 cm och blev för hög och inte riktigt bra!

Lägg ut kasslern och löken, slå på äggsmeten. Toppa med körsbärstomaterna och mozarellan som du smular över.

Grädda i 180 grader ca 35-40 min.

Lycka till. Jag tror den är riktigt god om man gör den i rätt form!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar!
Kramar Sussi