onsdag 3 mars 2010

Äppelkaka

Även om det inte är höst längtar jag ibland efter äppelkaka. Fick ett riktigt gott recept av en jobbar kompis som jag testade igår.

Den innehåller K-secial som gör att det blir både krispigt och segt!

Äppelkaka

Pajdeg:

3½ dl mjöl
0,75 dl socker
150 g smält smör

Blanda ihop o tryck ut i pajform.
Grädda 10 min. i 175 grader.

Fyllning:

4-5 äpplen skalade och skivade
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Blanda ihop kanel o socker, blanda äppelskivorna i blandningen.
Lägg äpplena i pajskalet.

Smultäcke:

2 dl havregryn
1 dl socker
150 g smält smör
2 dl K-special

Blanda ihop och strö över äppelskivorna.
Grädda i 25 min. i 175 grader.

Gott med glass till.




1 kommentar:

  1. Låter hur gott som helst.1000 tack för receptet alltid skoj att testa nya.Ha en härlig dag varmkram Rita ♥

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten kommentar!
Kramar Sussi