söndag 19 april 2009

Grekisk pyttipanna


Var hemma hos min syster på födelsedagsmiddag igår kväll! Vi får alltid jättegod mat hos henne. Igår bjöds det på Grekisk pyttipanna. Har tyvärr inga bra kort för kameran har havererat. Bilden är tagen med Tomas mobil!


Här är receptet på Grekisk pyttipanna:


Tillagning
Till: 4 personer.

Ugn 225 grader i 30-40 minuter.


1 påse färdigköpt klyftpotatis eller egen gjord.

500 g fläskfilé

1 röd paprika

1 gul paprika

2 gula lökar

3 tomater

1 fetaostblock
Svarta oliver


Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:

1½ dl olivolja

1½ dl soja

3 vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

1 tsk sambal oelek

salt & svartpeppar

Förkoka gärna potatisen en stund innan du lägger på grönsker och kött!
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika, lök och oliver. Smula över fetaosten mot slutet.
Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda och vitlök


Syrran hade den kalla såsen över allt istället för som tillbehör, så den gratinerades och blev varm! Supergott! Testa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten kommentar!
Kramar Sussi